GRAZIE, BENEDETTO!

 

Teolog a spisovatel Christoph Schmidt jednou putoval po poli, na nichž dozrávalo obilí. Cestou potkal sedláka, kráčejícího v žáru slunce bez klobouku. Když mu kněz doporučoval, aby se chránil úžehu kloboukem, sedlák odtušil: „Jdu-li svými zrajícími poli, nenasazuji si klobouk, člověk přece musí mít úctu před tajemným Božím působením, které se tu tiše naplňuje.“

S úctou „smekáme“ před tajemným Božím působením, které se v těchto dnech naplňuje v pontifikátu svatého otce Benedikta XVI.

Na mnoha místech se ve dnech uplynulých mluvilo a spekulovalo o nečekaném ukončení služby Nejvyššího pastýře katolické církve v den Památky Panny Marie Lurdské, patronky nemocných, 11. února 2013.

 

Poděkujme  Svatému otci za lekci, která je velkým uměním života člověka: Odejít ve správný čas. Za papeže se denně modlíme a máme ho rádi! Přejme mu zasloužený odpočinek. Jeho zdravotní stav a vysoký věk mu, podle jeho osobního uvážení a sdělení, nedovolují dál nést tíhu úřadu Nejvyššího pastýře Kristovy církve.

 

Děkujeme, Svatý otče Benedikte za vše, co jste pro Církev udělal a do dalších dnů prosíme o přímluvu za naši víru, ve Vašich modlitbách!

vděčni věřící z Loštic a Moravičan